dimarts, 9 de juny del 2015

El tresc de Landmannalaugar a la revista Muntanya 912 (juny 2015)


En l'edició de juny de la revista Muntanya (nº 912), que acaba d'aparèixer, publico un article meu on descric el tresc complet –en sis etapes– de Landmannalaugar a Sókogar.

Em fa il·lusió publicar el tresc que alguns socis del CEC vam fer l'agost passat a Islàndia (i que enguany tornem a repetir el proper 21 d'agost). Es tracta del tresc complet, des de l'indret de Landmannalaugar fins a l'Atlàntic, seguint el camí de les muntanyes impossibles, terra mitològica dels elfs. Molts caminats abandonen a la quarta etapa, a Thórsmörk, via d'escapada cap a Reykjavík, sobretot si han tingut la mala sort de fer el camí amb boira i pluja. Però les dues etapes finals són excepcionals, les de més desnivell, entre glaceres, volcans actius i cascades d'encant, i a la segona quinzena d'agost tenim moltes possibilitats de bon temps.

En aquest número també us proposem altres activitats, com ara descobrir el Ripollès per a la pràctica del barranquisme, amb els millors descensos a la vall de Ribes i la serra de Mogrony, a més de fer caiac de mar a la Costa Brava. Vegeu el sumari aquí.