dijous, 28 de maig del 2015

Som la veu, som país, som futur

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català 2015

La Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals va celebrar ahir La Nit de les Revistes i la Premsa en Català, en el decurs de la qual va lliurar els Premis 2015. L'acte duia el lema "Som la veu, som país, som futur", que reivindicava el paper de mig miler de publicacions amb gairebé quatre milions de lectors.

El president de la Federació i de l'APPEC, Lluís Gendrau, va remaracar que els mitjans "som la veu d'un periodisme ètic, professional i fet amb perspectiva nacional", que "estem ben preparats per sortir de la crisi i afrontar nous reptes". Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegurava que "les candidatures guanyadores són aquelles que tenen capacitat de sumar, d'agregar i d'adaptar-se al medi d'una manera extraordinària", tal i com ho fan les revistes i la premsa en el marc de la Federació.

La Nit de les Revistes i la Premsa en català 2015

Premis especials

L'Assemblea Nacional Catalana va ser gaurdonada amb un premi especial pel treball, l'esforç i la tenacitat a l'hora d'empènyer el país des de la voluntat popular cap a la plena sobirania a través de la via pacífica i democràtica.

El periodista Antoni Bassas recollia un premi per la seva trajectòria d'èxit i superació als mitjans de comunicació catalans des d'on ha defensat sempre la identitat cultural, política, social i nacional. En el seu discurs d'agraïment va dir que "fent un bon periodisme és la millor manera de treballar pel país".

Guardonats

Aquest 2015 s'ha premiat a la revista Saó com a millor revista; al setmanari penedesenc El 3 de vuit com la millor publicació de premsa comarcal; a La Borrufa, com la millor publicació de premsa gratuïta, i a DelCamp.cat com la millor publicació digital. La revista digital Fosbury ha rebut el premi a la millor nova publicació; Totmedia, a la millor empresa editora, i la revista Girones ha rebut el premi al millor reportatge pel treball "Immigració i barraquisme". Nuvol.com va rebre una menció com a publicació digital, i la revista Sió d'Agramunt va rebre un reconeixement pel seu 50è aniversari.

Els guardonats de La Nit de les Revistes i la Premsa en Català 2015