dissabte, 17 de novembre del 2012

Avançament del número de desembre de la revista Muntanya


Muntanya 902 (desembre 2012)

Amb aquest nou número de la revista Muntanya presento una dedicació especial del Montseny, amb dos articles i la secció d'Arxius del CEC sobre  aquest massís muntanyós de la serralada Prelitoral, entre el Vallès Oriental, la Selva i Osona. La tardor i l'hivern ofereixen una bona ocasió per conèixer una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya.


Paral·lelament, també he utilitzat aquesta edició de desembre per evadir-nos cap a muntanyes llunyanes i països exòtics, opció que, com deien els romàntics en el segle XIX, és també la recerca d'una llibertat autèntica.

El Centre Excursionista de Catalunya, entitat editora de la revista Muntanya, a través de l'Escola de Muntanya, els Guies del CEC i les seccions esportives, organitza i promou trescs per conèixer els diversos racons naturals del món, generalment allunyats, des del punt de vista sempre del paisatge, la geografia i la natura.

És per això que amb aquest número que tanca l'any 2012 hem editat reportages sobre l'Erta Ale, un dels volcans d'Etiòpia on es pot pujar a peu per veure el magma en ebullició, espectacle únic al món; també una passejada pel parc nacional Grand Teton, a l'estat de Wyoming, un muntanyam que destaca per l'escalada; però sobretot, hem volgut destacar l'aventura de trepitjar el desert del Sàhara. Es tracta d'una excursió insòlita, extraordinària, per damunt de muntanyes de sorra, que els socis del CEC han tingut ja dues ocasions de conèixer, en els trescs organitzats en les darreres Setmanes Santes.

Són uns continguts força atractius, molt ben il·lustrats, amb excel·lents fotografies i paisatges de gran bellesa.