dijous, 21 d’octubre del 2010

Especial Andorra de la revista Muntanya

Nº 891 (OCTUBRE 2010)


ARTICLES

Un tomb per l'Andorra lacustre, per F. Xavier Gregori.

Una petita travessa per conèixer alguns dels estanys que engalanen la muntanya andorrana. Una ruta per fer en dues jornades passant pels refugis dels Estanys de la Pera, Perafita i de Fontverd. Des de Catalunya fins a la vall de Madriu.
Itineraris naturalistes a les valls d'Andorra, per Ferran Alexandri.

Observar la natura d'una manera didàctica o simplement ficar-nos en la bellesa del paisatge pirirnenc, especialment en la flora i la fauna, és l'objectiu que proposem en aquestes rutes ecoturístiques a través de paisatges naturals protegits.Mont Damavant, el sostre de Pèrsia, per Txema Castiella i Marta Carranza.

El Damavand (5.671 m) és el pic més alt i emblemàtic de la serralada dels Elburz, un sistema muntanyós amb més de 70 cims que superen els 4.000 m, i que recorre d'oest a est el nord de l'Iran, de forma parale·la a la costa de la mar Càspia.


N. Font i Sagué, excursionista. Les "Impressions d'istiu", per Enric Aragonès i Valls.

No hi ha dubte que Norbert Font i Sagué va ser, entre moltes coses que fan que cent anys no hagin pogut esborrar, un gran excursionista. Publiquem aquestes impressions: una ascensió al Pedraforca i una altra per les altes valls del Ter.
Revista Muntanya
Centre Excursionista de Catalunya
www.cec.cat (podeu descarregar-vos la revista en aquest lloc web, en l'apartat de Publicacions)