divendres, 6 d’agost del 2010

La revista Muntanya ens duu aquest estiu de la muntanya a l'espai

Nº 890 (AGOST 2010)


ARTICLES

La Ruta del General Moragues
Començant per les Guilleries, un massís muntanyós ple d'història i llegendes, se'ns explica la iniciativa de recuperar camins o de marcar rutes en funció d'aquest llegat. Aquest és el cas de la Ruta del General Moragues, que uneix els punts més emblemàtics de les Guilleries i el Montseny en relació amb aquest personatge històric.


Alaska, terra de gegants
Aquest estat dels EUA, conegut com la 'terra dels gegants', és un dels indrets del planeta més fascinants. descobrir-lo palejant amb caiac de mar pot ser una aventura d'exploració formidable, en què es pot revelar una costa esquerpa i retallada de fiords i nombroses illes. És, també, un dels llocs amb més densitat d'óssos del món.


Les arestes de La Meije
L'estiu també és un bon moment per practicar l'alpinisme i fer escalades interessants als Alps. Una bona opció és ascendir els cims del massís del Pelvoux, al Delfinat, on destaca el grup de La Meije.


El Montsec, entre el cel i la terra
Per primera vegada la revista Muntanya ofereix un aspecte poc muntanyenc en un magazín eminentment excursionista. Volem parlar d'astronomia, de l'espai. Encara que no ho sembli, aquesta ciència d'observar les estrelles està molt vinculada a una de les nostres muntanyes més emblemàtiques: el Montsec. En aquest massís hi ha el Centre d'Observació de l'Univers, una de les intitucions de divulgació i recerca més importants pel que fa a aquesta disciplina.


Norbert Font i Sagué, geòleg
Centenari Font i Sagué 1910 - 2010. A finals del segle XIX la geologia catalana experimenta un moments de pelnitud i de bonança amb Lluís Marià Vidal i Jaume Alemera. En aquest moment apareix la figura d'un jove seminarista, acabat de llicenciar-se en ciències naturals a la Universitat de Barcelona. Es tracta de Norbert Font i Sagué, un bon excursionista, amb un gran curiositat intel·lectual i una extraordinària capacitat de comunicació. Introduí a Catalunya l'espeleologia.


L'expedició "Pol Sud Sense Límits"
Les darreres pàgines d'aquesta revista reporten la gesta aconseguida per l'expedició "Pol Sud Sense Límits", que el gener del 2009, i per primera vegada a la història, un equip de persones amb discapacitats físiques diferents van arribart al Pol Sud, avançant amb els seus propis mitjans, a través d'una de les zones més remotes i inhòspites de la Terra: l'Antàrtida.


SECCIONS

Editorial
Som una nació
Vies d'escalada
La serra del Cis i Peramola
Llibres i mapes
Darreres novetats
La motxilla de muntanya
Noticiari
Amics de la muntanya
Èric Villalón sense límits
Itineraris excursionistes
Les penyes Altes de Moixeró

Redacció:
Centre Excursionista de Catalunya
Paradís, 10-12
08002 Barcelona
Tel.: 933 152 311
Director de Muntanya: Ferran Alexandri.
Consell de redacció: Francesc Beato, Jordi Bernat, Joan Campañà, David Mengual, Enric Nosàs, Josep M. Sala, Valentí Zapater.

1 comentari:

Valenti Zapater ha dit...

De la muntanya a l'espai, molt booo!!! Passant pel litoral d'Alaska...