dijous, 14 de juliol del 2016

Rising Nepal


Ahir es va estrenar al cinema Aribau de Barcelona la pel·lícula documental de Miguel Ángel Tobías Rising Nepal, que explica la unió dels nepalesos i la seva capacitat de superació davant d'una tragèdia com la que va succeir l'abril i el maig del 2015 a causa de dos terratrèmols de grans magnituds.

Cap a les nou del vespre, després de les intervencions de Miguel Ángel Tobías, com a director i productor del documental, Lluís Belvis, com a cònsul general del Nepal a Barcelona, el monjo Thubten Wangchen, i el d'una supervivent de la vall de Langtang va començar la projecció d'aquest llargmetratge.

La trama argumental és una història de superació, un homenatge a totes les víctimes dels dos terratrèmols que van devastar el Nepal, sobretot a la vall de Langtang. Rising Nepal és el tercer documental dirigit pel periodista Miguel Ángel Tobías, després de Somis d'Haití i Gurba, la condemna.

El fil conductor de Rising Nepal està protagonitzat per dos germans cecs, el propietari d'una cuina de Kàtmandu, una estudiant i el seu pare i un monjo tibetà, els quals recorren tot el Nepal explicant històries de solidaritat i superació després de la catàstrofe natural. El missatge de la pel·lícula, entre molts d'altres, ve a dir que un altre món és possible, seguint sempre la filosofia budista: per ser feliços, cal ser bones persones i tenir bona conducta.

La projecció d'aquest documental té motius benèfics al voltant de dos projectes:
  • Projecte Escola Budista Mahayana, destinat a proporcionar una educació bàsica als infants sense recursos del Nepal i el Tibet.
  • Langtang Disaster Relief Fund, una ONG que gestiona la reconstrucció de la vall de Langtang.COMPTE D'AJUT ALS DAMNIFICATS DELS TERRATRÈMOLS DEL NEPAL
ES66-2100-0920-3002-0031-8805