diumenge, 9 de març del 2014

Revista Muntanya 907 (març 2014)


Acabo d'editar la revista Muntanya 907, el primer número del 2014 d'aquesta publicació trimestral, corresponent al mes de març. En aquesta edició han coincidit, per fortuna, tres articles que fan referència a un camí ben traçat: la nova ruta dels Refugis del Torb, que va de la vall de Núria fins al Canigó; la IV part de la Transpirinenca, la gran travessa del Pirineu de l'Atlàntic a la Mediterrània,  en les etapes del parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i la ruta alpina Almenweg, a la regió de Salzburg (Àustria), a les muntanyes del Tauern. Camins ideals per preparar futures excursions aquesta primavera i el proper estiu.





De camins n'hi ha molts, però alguns d'aquests tenen unes característiques especials, que els fan diferents, singulars. Des dels antics camins de bast, de transhumància, de ferradura, fins als camins històrics, que van ser escenari d'episodis memorables o, simplement, que uneixen harmoniosament pobles i cultures. De vegades rutes de pelegrinatge o camins reials. Rutes fins i tot turístiques i culturals, avui dia. Camins de muntanya que ens permeten conèixer a fons una comarca, una vall, un massís.

L'article que destaco a la portada fa referència a l'expedició últim grau al pol nord, on Jordi Canal-Soler fa una descripció vivaç dels esdeveniments que li permeteren convertir-se en el primer soci del CEC en arribar al pol nord cent anys després de la gesta de Robert Edwin Peary i Mattehew Henson. Per acabar, dos articles d'escalada a la Peña Foratata (Formigal) i a les Dolomites, a cura dels escaladors Antonio García Picazo i Dani Brugarolas.

Podeu visualitzar més números de Muntanya aquí.