dissabte, 15 de març del 2014

La nova gramàtica catalana de la col·lecció Dummies


Acabo de publicar, després de 6 mesos intensos d'escriure i escriure, el llibre Ortografía y gramática catalanas para Dummies, a cura del Grupo Planeta, i que sortirà a la venda per Sant Jordi (o potser d'aquí a quinze dies). Ha estat una feina difícil, llarga, però gratificant i apassionant alhora, que gairebé m'ha fet enclaustrar al meu estudi des de l'1 de setembre passat fins fa ben poc, i que m'ha fet treballar contra rellotge perquè l'obra sortís en la data prevista: l'abril del 2014. Aquest esforç queda recompensat per la joia de poder oferir als meus lectors una obra que potser esperaven (sobretot els que van llegir Catalán para Dummies), i que desitjo de tot cor que els agradi i que en puguin treure profit.

Ortografía y gramática catalanas para Dummies és un llibre que fa un repàs de les normes ortogràfiques del català i dels principals temes gramaticals i sintàctics de la llengua, amb una atenció especial als errors i dubtes més freqüents, amb l'objectiu de ser un suport per a tothom que necessiti escriure i parlar correctament en català. Com en tots els llibres d'aquesta col·lecció, també hi ha anècdotes, curiositats i dosis de bon humor perquè el lector se senti còmode mentre aprèn la normativa i les qüestions gramaticals del català. Està dirigit a persones, sobretot de parla castellana, que ja saben català, però no n'han pogut aprendre les normes o bé necessiten consells per redactar i expressar-se millor en aquesta llengua.

ortografia-y-gramatica-catalanas-para-dummies_9788432902048.jpg
Aprende a escribir correctamente y con precisión

De fet, aquesta obra és la continuació del llibre que vaig escriure l'any 2007, titulat Catalán para Dummies, una obra per aprendre el català de manera autodidacta, destinada a persones de parla castellana que encara no saben català però que el volen aprendre, de la qual ja se n'han fet dues edicions i diverses reimpressions fins a avui dia:

En total, més de 10.000 exemplars venuts.


44738_1_352095DUMcovercatalancopia.jpg
Aprende catalán de la manera más fácil: ¡en castellano!