divendres, 28 de febrer del 2014

Entrevista a Antoni Real


En l'edició del proper mes març de la revista Muntanya (nº 907) publico l'entrevista que li vaig fer darrerament a l'Antoni Real, a propòsit de la publicació de la seva segona novel·la, Salnitre (2013). Vam trobar-nos a la sala de premsa de l'editorial Meteora, a Barcelona, on vam conversar durant una hora sobre aquesta obra i sobre la seva trajectòria professional. Antoni Real és periodista, escriptor i guionista, conegut principalment com a director d'un dels programes més antics de TV3, Temps de neu.

Salnitre és una novel·la ambientada a les coves del Salnitre (municipi de Collbató), de la muntanya de Montserrat. És una obra on es narra una aventura subterrània i humana, en què nou personatges arriben a les coves de Collbató i es veuen sorpresos per un incident greu i inesperat. Em diu l'Antoni Real: "M'atreu molt la muntanya de Montserrat. De vegades fins i tot he tingut al·lucinacions. Em crida l'atenció la seva història, les formes de la muntanya; em crida l'atenció com, en moments difícils i molt determinats de la nostra història, les muntanyes de Montserrat s'han rebel·lat: la guerra del Francès, el Timbaler del Bruc, el que va passar l'any 1947..."





SINOPSI:
Nou curiosos visitants de les coves del Salnitre i el guia n'exploren les misterioses profunditats; però es veuen sorpresos per un incident greu que els obligarà a fer una visita molt més entretinguda del que preveien. Un espai de penombres on afloren llegendes, històries, fantasies, amor, por, desesperació... però per damunt de tot, ficció.

La muntanya de Montserrat oculta encara misteris, també les conegudes coves del Salnitre a Collbató.

Més informació d'aquest llibre a Meteora