diumenge, 24 de novembre del 2013

El 31è Festival de Cinema de Muntanya de Torelló premia novament un article de la revista Muntanya


El millor text de Periodisme Escrit és per a David Vilaseca, per l'article "Jean Rigaud, el pioner de la Maladeta. Apunts per a una història", publicat a la revista Muntanya 904 (juny 2013).

Ahir, 23 de novembre, es van lliurar a Torelló els premis de la 31a edició del Festival de Cinema de Muntanya. Dave Ohlson es va endur la Flor de Neu d'Or per K2: Siren of the Himalayas, una pel·lícula que explica l'atracció de desenes d'alpinistes per aquesta muntanya del Karakoram, des de l'expedició del duc d'Abruzzi fins a l'actualitat.Pel que fa al premi de periodisme, cal recordar que David Vilaseca ja va guanyar aquest mateix premi l'any 2010 per l'article "Els Angusto, dos aragonesos enmig de la plèiade", publicat també a la revista Muntanya 887 (febrer 2010). Amb aquesta edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló és la tercera vegada que un article de la revista Muntanya és premiat amb la categoria de millor treball de Periodisme Escrit, ja que l'any 2011 Joan M. Vives es va endur aquest premi amb l'article "Corrent per la muntanya", publicat a Muntanya 895 (juny 2011).

PALMARÈS 2013

PREMI MOUNTAIN WILDERNESS al film que millor ressalta la defensa dels espais naturals a:
STEPS, de Philipp Eyer i Stephan Hermann. Suïssa.

PREMI  FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya), i Flor de Neu de Plata a la millor fotografia a: VALHALLA, de Nick Waggoner i B. Sturgulewski. EUA.

PREMI  BOREAL i Flor de Neu de Plata al millor guió a: RORAIMA – CLIMBERS OF THE LOST WORLD, de Philipp Manderla. Àustria.

PREMI FEDME  (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) especial de JURAT i Flor de Neu de Plata a: LE THÉ OU L’ÉLECTRICITÉ, de Jérôme Le Maire. Bèlgica.

PREMI al millor film de CULTURA DE MUNTANYA i Flor de Neu de Plata a: DEFAIS A DRINGO, d’Alun Hughes. Gran Bretanya.

PREMI  GRANDVALIRA i Flor de Neu de Plata al millor film d’ESPORTS  DE MUNTANYA a:
VALHALLA, de Nick Waggoner i B. Sturgulewski. EUA.

PREMI BBVA i Flor de Neu de Plata al millor film de MUNTANYA a: HIGH AND HALLOWED: EVEREST 1963, de David Morton i Jake Norton. EUA.

GRAN PREMI  VILA DE TORELLÓ i Flor de Neu d’Or a: K2: SIREN OF THE HIMALAYAS, David Ohlson. EUA.

PREMI PERIODISME

Millor treball en PERIODISME ESCRIT a David Vilaseca per "Jean Rigaud, el pioner de la Maladeta". Publicat a la revista Muntanya 904.

Millor BLOG a Eduard Giménez per "Escalatroncs: ressenyes d’escalada"

Foto de família del Festival de Cinema de Muntanya 2013