dissabte, 20 de juliol del 2013

Reportatge a l'Almenweg (vall de Gastein, Salzburgerland, Àustria)


Durant la primera setmana de juliol vaig fer un viatge de premsa per a la revista Muntanya al land de Salzburg amb l'objectiu de fer un nou reportatge d'excursionisme als Alps austríacs, que publicarem en les pròximes edicions de la revista, junt amb el fotògraf Roger Rovira. Es tracta ja del tercer reportatge que ens encarrega l'Oficina Nacional de Turisme d'Àustria, els dos primers els vam fer a la regió del Tirol (publicats a Muntanya 893 i Muntanya 900).



En aquesta ocasió vam estar a la vall de Gastein, famosa a l'hivern per l'esquí i durant tot l'any per les aigües termals, explotades des de l'època romana, situada en el marc de les serralades alpines del parc nacional del Tauern, i amb tres poblacions capitals: Bad Gastein, Bad Hofgastein i Dorfgastein. Tres pobles entre altes muntanyes i una vall esplèndida, gens massificada i amb un turisme responsable i un paisatge alpí de primera categoria, amb cims que van dels 2.000 fins a superar de llarg els 3.000 metres.


Aquest nou reportatge, però, el centrarem en la ruta alpina Almenweg, una travessa d'alta muntanya senyalitzada en 31 etapes i 350 km de recorregut i amb més de 120 refugis de muntanya, que circula per una altura al voltant dels 2.000 m. El temps va acompanyar-nos força a principis de juliol, després d'un temporal amb aiguats que va sacsejar tot el centre d'Europa (especialment Àustria i Alemanya); de manera que en cinc dies vam poder completar quatre etapes muntanyenques i visitar els pobles i indrets més característics de la vall de Gastein.

Totes les fotografies publicades en aquest apunt estan subjectes a drets d'autor. Qualsevol forma de reproducció, difusió o comunicació pública només pot ser feta amb l'autorització de la revista Muntanya i dels autors de les imatges.