dissabte, 20 de juliol de 2013

Reportatge al tossal d'Engrilló (Horta de Sant Joan, Terra Alta)


El tossal d'Engrilló és una mola impressionant de 1.071 m, situat als municipis d'Horta de Sant Joan i Prat de Comte (Terra Alta) i Paüls (Baix Ebre), al massís dels ports de Beseit. 


Per pujar a aquest cim cal fer un itinerari de dificultat mitjana, però de gran bellesa, que podem començar al mas d'Andill, rere de la muntanya de Santa Bàrbara, i ascendir pel pujador de Valero (excursió clàssica) fins a la font de Montsagre d'Horta, en un ufanós bosc de pins, terreny de la cabra salvatge hispànica, ben solitari, i d'aquí fins al cim del tossal, punt ben aeri i de gran visibilitat: des del Pirineu fins a una munió de pobles i cims dels Ports de Beseit.

Publicarem aquest reportatge (que vam fer el passat 9 de juliol) a l'edició de setembre de la revista Muntanya, en un article d'Antoni Cabré, i fotografia de Roger Rovira.

Algunes imatges més que no podrem reproduir en aquest reportatge:


Aquesta fotografia mostra el tossal d'Engrilló al fons; el caminant és a punt de davallar pel pujador de Valero, un pas de grau situat en un indret inimaginable, que ens permet descendir del cingle superior caminant per un pas obrat per l'home, per on passen encara avui els ramats d'ovelles.


Una esplèndida cinglera, vista des del mas Parrado, ens mostra en el punt més alt el tossal d'Engrilló:Totes les fotografies d'aquest apunt estan subjectes a drets d’autor. Qualsevol forma de reproducció, difusió o comunicació pública només pot ser feta amb l’autorització de la revista Muntanya i dels autors de les imatges.

1 comentari:

sargantana ha dit...

De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos

ens agradaria que us afegíssiu al projecte, aixi com si en podeu fer difusió

animeu-vos !!

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/