dilluns, 13 de maig del 2013

Una passarel·la al congost de Mont-rebei uneix Catalunya amb Aragó


No fa gaire temps que ja es pot passar per aquesta passarel·la metàl·lica que enllaça el vessant català amb l'aragonès, situada a l'espectacular congost de Mont-rebei, que separa el Montsec d'Ares amb el de l'Estall, en el punt de l'estret del Seguer. Aquest pont permet fer un itinerari que comença a l'ermita de la Pertusa, al municipi d'Àger i dins l'antic terme de Corçà (GR 1), fins a enllaçar amb l'ermita de Santa Quitèria i el despoblat de Montfalcó, al municipi de Viacamp, a la Baixa Ribagorça. Ara bé, un cop passada aquesta passarel·la, d'una vintena de metres, i després de pujar pel barranc del Seguer, trobarem encara, adossades a la paret de cingles verticals dues noves i impressionants passarel·les o rampes graonades (amb esglaons de fusta) no aptes per a tots els públics, que permeten baixar cap a Montfalcó i l'ermita de Santa Quitèria, enfront de la Pertusa.



Aquest pas artificial ja ha generat una certa polèmica. Les passarel·les dels cingles, tal com han estat col·locades, fent marrades, no són gaire còmodes de passar, són estretes i molt dretes en alguns punts, de mal passar, fet que pot ocasionar vertigen. A això se li afegeix el cost d'aquesta obra, que ha estat finançada en plena crisi econòmica per la Unió Europea, i que assoleix els 770.000 €. La inauguració oficial es preveu per al proper 16 de maig, i la inauguració popular el 2 de juny.


Al mateix temps, i de manera sorprenent, al meu entendre, s'ha fet un comunicat a Radio Huesca segons el qual s'afirma que es tracta d'un itinerari per a caminants i ciclistes. Cal rebutjar aquesta segona possibilitat del tot, perquè és obvi que aquest camí penjat no és pedalable en cap tros. 


Característiques de l'itinerari
Temps de camí: 5 h (anada i tornada)
Dificultat: mitjana- alta.
Desnivell: 1.162 m.


(Fotografies i informació de David Mengual, redactor de la revista Muntanya).

1 comentari:

Anònim ha dit...

No crea polèmica pel què costa travessar la passarel·la ni perquè pugui crear vertigen (?! no hi vagis si no t'agrada enfilar-te) sinó perquè l'administració sempre està donant pel cul amb la regulació de l'escalada pels rapinyaires però no hi ha cap problema en muntar una aberració com aquesta passarel·la... és senzillament lamentable i ratifica que en aquest putu país només es fa ecologisme de cara a la galeria.