A partir de la cova Bonica, ubicada al terme de Vallirana, coneguda per les troballes arqueològiques que es remunten a més de 4.000 anys aC, i que actualment és objecte de noves excavacions, vam fer un repàs sobre l'espeleologia a Catalunya alhora que presentàvem altres coves singulars.
Vallirana se situa a les serres d'Ordal del massís de Garraf, indret conegut sobretot per l'abundància d'avencs, i el lloc on s'iniciaren, a començaments del segle XX, les primeres exploracions espeleològiques científiques, a cura de Norbert Font i Sagué, considerat l'introductor de l'espeleologia a Catalunya.
Entre comentaris de fets i anècdotes diverses sobre el món subterrani, vam fer un viatge virtual, amb imatges de vídeo, per la cova de Rialb o de l'Encantada (Queralbs, Ripollès); les coves del Salnitre, a la muntanya de Montserrat (Collbató, Baix Llobregat); la cova Meravelles (Benifallet, Baix Ebre), i la cova de la Font Major (Espluga de Francolí, Conca de Barberà).
(Trobareu més informació de la cova Bonica a Espeleobloc).
(Trobareu més informació de la cova Bonica a Espeleobloc).
1 comentari:
Boníssim!! Veig que ets un comunicador polifacètic. Has sabut mantenir una conversa extensa omplint-la de dades interessants ewn directe que no és gens fàcil. Pensava que en qualsevol moment deixaries anar un "he venido a hablar de mi libro" però ja veig que no t'han deixat.
Felicitats!
Roger
Publica un comentari a l'entrada