diumenge, 5 de desembre del 2010

20 anys de la Cursa CEC-Collserola


La popular Cursa CEC-Collserola arriba enguany a la 20 edició
Es tracta d'una cursa de muntanya de 18 km i 800 m de desnivell, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya (CEC) i l'Ajuntament de Barcelona. Es va celebrar el 21 de novembre passat, i va posar a prova 800 participants que sortiren del campus Nord de la UPC per retornar al mateix punt després d'aver fet 18 km d'un exigent i estètic recorregut per la serra de Collserola.


La serra de Collserola ha esdevingut en quelcom més que el pulmó de Barcelona: la seva existència possibilita els esports de muntanya. Així doncs, amb la intenció d'apropar la muntanya a la ciutat, el CEC organitza aquesta cursa des de fa dues dècades, però ara és la primera vegada que es fa des que la  serra de Collserola hagi estat declarada parc natural, amb l'objectiu de preservar aquest paisatge natural tan proper a la ciutat. Una vuitantena de voluntaris que formaven l'organització van garantir el bon desenvolupament de la cursa.


La cursa ha anat creixent al llarg dels anys, l'itineari també ha anat canviant per adaptar-se a la realitat d'un parc com el de Collserola i a un perfil de participant cada vegada més ben preparat i competitiu. La prova ha representat per a molts participants una forma de descobrir els camins de Collserola, des dels més concorreguts fins als corriols més amagats, cosa que ha fomentat la pràctica esportiva i el respecte cap a un entorn natural tan proper.


Entre els participants d'aquesta edició hi havia Frank Jiménez (de 71 anys) i Ramon Leona (de 10 anys), el corredor  més gran i el més jove; també hi havia corredors vinguts de fora de l'àrea metropolitana, fet que confirma que aquesta prova s'està fent un lloc dins del calendari de les curses de muntanya del país.

CRÒNICA I RESULTATS
Del campus Nord de la UPC, punt de sortida i arribada, els corredors enfilen la llarga pujada cap a Sant Pere Màrtir, el punt més alt de l'itinerari, i lloc on s'entreveien els participants més ben preparats. Davant de tot, un grupet de cinc corredors és seguit de ben a prop pel qui serà el guanyador absolut de la cursa. Es tracta de Pau Zamora Pérez, del DISTANCE, germà del cèlebre triatleta Marcel Zamora, que va marcar un temps de 1 h 12 min i 42 seg. Mercedes Arcos Zafra, del INTEMPERIE, fou la primera dona classificada, amb un temps de 1 h 29 min  i 33 seg.

Classificació per categories
  • Fins als 18 anys: Aniol Collado-Rorura
  • Dels 19 als 40 anys: Pau Zamora i Mercedes Arcos
  • Dels 41 als 60 anys: José Portillo i Mercè Magem
  • Dels 61 anys en endavant: Lorenzo Pérez
  • Esport adapatat (cecs B2): Xavier Camarasa i Belén González

Més informació: http://collserola.cec.cat/ 

Apunt de Roger Rovira i Ferran Alexandri.
Drets fotografia: Roger Rovira

1 comentari:

Pepa Igartua ha dit...

La cursa de Collserola va tenir una organització quasi perfecte. Costa molt coordinar-ho tot i que tot funcioni be. Recordo que aquesta cursa era més que una cursa un passeig de caire familiar. Ara tot canvia ràpidament i s'ha convertit en una cursa de competició; em sembla be però trobo a faltar aquell ambient.