dissabte, 18 de setembre del 2010

Innsbruck i els seus pobles encantadors


Els darrers dies a la capital del Tirol són plujosos. La Verena ens porta fins a Mutters, un petit municipi als afores d'Innsbruck, d'aquells que hom sol anomenar pobles amb encant. Certament, aquesta és una bona observació. Són pobles de postal, encantadors.

Les esglésies del Tirol tenen un campanar típicament punxegut, d'un verd curiós, que, per dir-ho amb mots baudelerians, al sarcàstic espai d'una blavor avui no massa cruel, sembla que adrecin el campanar agut, amb àvides mirades, un repte al déu en el seu cel. 

Són pobles solitaris, almenys en aparença, perquè la gent fa vida a les cases i no al carrer. Són petits llogarets tranquils enmig dels Alps, envoltats de muntanyes sensacionals, que al breu estiu són un esclat floral, que l'ull del fotògraf no pot deixar de copsar.


El marcòlic vermell (Lilium martagon), de flors capbaixes i pètals de color rosa encarnat amb taques purpúries, altiu i fresc, és una mostra de la flora alpina que podem trobar per aquestes contrades dels Alps d'Àustria.

Innsbruck, juliol del 2010

Fotografia de Roger Rovira