diumenge, 7 de febrer del 2010

Catalan Magazines, la nova publicació online

L'APPEC presenta a la Fira Expolangues de París la nova publicació Catalan Magazines


La revista, que es pot adquirir online, recull articles ja publicats en diverses capçaleres de l'APPEC amb una traducció a l'anglès

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) va aprofitar la seva presència a la Fira Internacional d'Idiomes Expolangues de París, que va començar el 3 de febrer passat, per presentar la nova publicació Catalan Magazines. Aquesta revista recull un seguit d'articles publicats prèviament en diverses capçaleres de l'assocciació, junt amb la seva traducció a l'anglès. Aquesta publicació serà trimestral i es podrà adquirir a través del quiosc digital de l'APPEC (www.quiosc.cat).

Aquest nou projecte mostra la qualitat de les revistes en català i busca establir vincles amb altres publicacions i entitats de l'exterior. A més, segueix la línia de treball de l'APPEC, que s'ha centrat en l'aposta per les noves tecnologies com a mitjà per ampliar la difusió de les publicacions que en formen part.

El català, llengua d'honor a Expolangues 2010

La Fira Expolangues rep aproximadament 25.000 visitants i compta amb la participació de més de 60 llengües. Aquest any, la convidada d'honor és la llengua catalana, la participació de la qual ha estat organitzada per l'Institut Ramon Llull amb el lema "El català llengua de 10 milions d'europeus". Heus aquí l'inici d'aquest document:

"El català és la 12a llengua més parlada a Europa amb uns 10 milions de parlants repartits en quatre estats: Espanya, Andorra, França i Itàlia. La majoria dels seus parlants viuen a Catalunya, a les Illes Balears i a bona part del País Valencià, territoris on té la consideració de llengua cooficial amb el castellà. A més, és l´única llengua oficial del Principat d'Andorra. També es parla a les comarques de Catalunya del Nord, al departament francès dels Pirineus Orientals; i a la ciutat de l'Alguer, a l'illa de Sardenya."

L'objectiu d'Expolangues és presentar les diverses possibilitats d'aprendre un idioma i informar sobre les cultures, les característiques lingüísitques i els programes d'educació de les llengües que hi participen. Representa un punt de trobada dels professionals, els editors, reporters, etc., però també de les editorials i les institucions implicades en l'ensenyament i l'aprenentatge de les llengües.

A la imatge es poden veure Lluís Gendrau, president de l'APPEC, juntament amb Josep Bargalló, director de L'Institut Ramon Llull.

La revista Muntanya també és al Catalan Magazines

La revista Muntanya també s'ha adherit a aquest projecte i ha presentat un reportatge de producció pròpia, publicat en el nº 884 (agost 2009) sobre una expedició espeleològica a l'illa Madre de Dios, a la Patagònia xilena, obra de l'espeleòleg i fotògraf del L'ERE del CEC Roger Rovira. Podeu llegir aquest treball a les pàgines 96-105 de Catalan Magazines.