diumenge, 1 de novembre del 2009

La revista Muntanya entrevista Jordi Pujol

Jordi Pujol parla d'excursionisme

L'expresident de Catalunya Jordi Pujol i Soley va concedir una entrevista a la revista Muntanya el 26 de juny passat al seu despatx del passeig de Gràcia. El motiu d'aquesta trobada va servir per presentar oficialment al president Pujol la nova etapa de la revista, especialment els darrers números, com ara el monogràfic que vam dedicar en el número d'abril (882) a Jacint Verdaguer excursionista.

No vam oblidar durant la conversa amb el president Pujol d'explicar-li la tasca social i de difusió de l'excursionisme que desenvolupem des del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), l'editora de la revista Muntanya.

Va ser un entrevista en profunditat, conduïda per Ferran Alexandri, director de la revista Muntanya. Cal dir, també, que Jordi Pujol va estar molt interessat a cada moment sobre les nostres explicacions i comentaris que van sorgir a propòsit de l'excursionisme i el CEC.

Paralel·lament, i amb motiu de la celebració del centenari del refugi vell d'Ulldeter i cinquantenari del nou (propietat del CEC), vam voler fer un repàs històric amb el president Pujol on la muntanya, el paisatge, els camins i la necessitat de fomentar l'excursionisme van ser els principals punts tractats.

Jordi Pujol afirmava amb encert: "Per estimar i servir bé Catalunya cal haver trepitjat el país, no només la muntanya, sinó també el pla, per la Segarra per exemple, que no té els mateixos al·licients que l'alta muntanya, i que has d'haver après a estimar la pols dels camins de Catalunya, i els camins no són sempre de muntanya."

En cloure l'entrevista,  vam lliurar a Jordi Pujol alguns exemplars de la nostra publicació, i el president va escriure'ns una dedicatòria al nº 880 que diu: "A la revista Muntanya, i al seu bon servei a l'excursionisme i a Catalunya".
 El refugi nou d'Ulldeter acaba de fer 50 anys

Podeu llegir aquesta entrevista al nº 885 de la revista Muntanya (descarregueu-lo a www.cec.cat, a l'enllaç de Publicacions).

1 comentari:

La Muka ha dit...

Ferran que guapo surts a la foto!!!!!!!