diumenge, 28 de setembre del 2014

El cap de Creus a la revista Pyrenaica


En la recent edició de setembre de la revista Pyrenaica 256, publicada per la federació de muntanya basca, acaba d'aparèixer un article meu i de Roger Rovira sobre el cap de Creus.



Comença l'article amb una introducció al parc natural del cap de Creus i a la cultura del vi i prossegueix amb la descripció de dos itineraris de muntanya. El primer es fa a la costa sud del parc, de Roses al cap de Norfeu, pel recorregut dels dòlmens, i fins a la punta Falconera. El segon és a l'oest del parc, a la serra de Verdera; descriu l'ascensió a Sant Pere de Rodes i el castell de Sant Salvador.


La darrera part d'aquest reportatge, a cura de Roger Rovira (autor de totes les fotografies), és una proposta per practicar caiac de mar, per conèixer el parc des del mar mateix, des de Portlligat fins al cap de Creus, passant per la famosa cala Culip, entre d'altres, i la cova de l'Infern.

Aquesta col·laboració és fruit de l'intercanvi entre les revistes Muntanya i Pyrenaica. L'article original en català el vaig publicar, doncs, a Muntanya 904 (2013).