diumenge, 17 d’agost del 2014

Muntanya 909 (setembre 2014)


Acabo d'editar el nº 909 de la revista Muntanya, que correspon a l'edició de setembre del 2014. La versió en línia ja es pot comprar a l'iQUIOSC.cat; però la revista impresa no arribarà als subscriptors, i al públic general en els punts de venda habituals, fins a l'1 de setembre.

En aquest número destaquem la curiosa història del descobriment de l'avenc de Sant Marçal, gràcies a la recerca d'unes suposades obsidianes, relacionades amb les mines paleolítiques de Gavà. En segon lloc, volem mostrar el relat extraordinari, de gran qualitat literària, il·lustrat amb excel·lents fotografies, de la Transpirinenca, que van fer temps enrere Ton Barnils i David Mengual; aquesta vegada en les etapes catalanes: de la pica d'Estats a la Cerdanya, passant per Andorra.


Però també hi ha altres articles interessants per al col·lectiu excursionista, com ara tres propostes d'itineraris per Las Bardenas Reales, a Navarra; l'ascensió a l'Olimp (2.918 m), el cim més alt de Grècia, o un viatge a l'illa de Bali per pujar a volcans de més de 3.000 m. Finalment, en el marc de l'any Patxot, la revista tanca l'apartat d'articles amb un treball d'investigació sobre la figura del mecenes Rafael Patxot i la seva implicació amb l'excursionisme català i el CEC, a cavall de la ciència i l'esport.