divendres, 24 de maig del 2013

Revista Muntanya 904 (juny 2013)


Acabo d'editar i de dur a impremta el nº904 (edició de juny) de la revista Muntanya, que preveiem que sortirà al carrer a finals de maig.


L'article destacat d'aquest número és la gran travessa transfronterera d'alta muntanya Pass'Aran, de força dificultat, recentment dissenyada per als excursionistes, però també per als pirineistes més exigents. Es tracta d'un article de David Mengual en què descriu pas a pas el recorregut circular complet que travessa les muntanyes de la Vall d'Aran i el Coserans, entre Catalunya i la Gascunya. Un camí que permet assolir els cims de l'entorn, com el tuc de la Barlonguèra, el mont Valier o el tuc de Mauberme. Una travessa que es fa en cinc etapes, amb allotjament en refugis de muntanya i Gîtes, i amb un desnivell acumulat de més de deu mil metres.



També publico en aquesta edició un reportatge meu i del fotògraf Roger Rovira sobre el cap de Creus. Una proposta que combina excursionisme, cultura i caiac de mar, per redescobrir un parc natural únic al món per la seva diversitat.


Altres articles:
  • Els cims dels estanys de la Pera. Una excusió clàssica als cims de Perafita i Monturull i un original itinerari a l'estanyol de la Colilla, passant pels pics del Sirvent i la Colilla, entre Andorra i la Cerdanya.
  • Baixant tres mils al Vinhamala. Agulles del Clot de la Hount i SW de Cerbillona. Un article que descriu com podem escalar les agulles més impressionants a l'entorn del Vinhamala, massís dels Pirineus axials.
  • Jean Rigaud, el pioner de la Maladeta. Apunts per a una història. Un treball d'investigació històrica sobre els Pirineus, que ens acosta a les gestes dels primers homes que van pujar al cim de la Maladeta.
  • Skye, l'illa misteriosa. Recórrer la famosa i solitària illa escocesa d'Skye, plena de llegendes, de natura esplendorosa en tots els sentits, entre la terra i el mar, és l'objectiu d'aquest viatge als Highlands.