dissabte, 4 de desembre del 2010

El Festival de Cinema de Muntanya premia un article de la revista "Muntanya"

David Vilaseca s'enduu el Premi Unimm de Periodisme de Muntanya i Aventura



El Festival Unnim de Cinema de Muntanya, celebrat a Torelló (Osona) del 13 al 22 de novembre passat, a més d’exhibir i posar en competició cada any els millors films realitzats a qualsevol país del món sobre la muntanya i la natura, és també un lloc de trobada per als qui fan activitats relacionades amb la muntanya i els qui hi estan vinculats a través d’altres àmbits, com per exemple l’editorial. 

El Festival convoca el Premi Unnim de Periodisme de Muntanya i Aventura. A l’edició d’enguany s'ha premiat l’article “Els Angusto, dos aragonesos enmig de la plèiade”, de David Vilaseca, publicat a la revista Muntanya, concretament al número 887 (febrer de 2010). L’article recorda aquests dos guies aragonesos, que van ser, segons David Vilaseca, “autèntics pioners, avui ja absolutament oblidats.Van conquistar cims, van explorar noves rutes i, de vegades, al capdavant d’una cordada, esdevingueren la peça clau per l’èxit d’una expedició, ja fos pel seu coneixement del terreny o bé per la força i determinació que demostraren, encara que tota la glòria fos pels seus clients, que de vegades ometien el seu nom”. 


La procedència dels autors que es presenten al Premi Unnim de Periodisme de Muntanya i Aventura és molt variada, principalment de Catalunya, del País Basc i d'Aragó, i de premsa generalista i especialitzada. Destaquen per exemple les capçaleres del sector com Vèrtex, Muntanya, El Mundo de los Pirineos, Campo Base i diaris generalistes d’Euskadi.

El jurat d’aquest premi ha estat format per Daniel Martí, director de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya i periodista de TVE, Salvador Sala, periodista de TV3, i Toni Arbonès, expresentador del programa “Els viatgers de la gran Anaconda” de Catalunya Ràdio i presentador de “Passaport Barcelona” a Barcelona Televisió. El premi de periodisme està dotat amb 1.200 euros, 600 dels quals per al millor article i els altres 600 per al millor reportatge.

Muntanya és una publicació editada pel Centre Excursionista de Catalunya des de l’any 1970. Inclou continguts de totes les àrees dels esports de muntanya: excursionisme, alpinisme, escalada, espeleologia, barranquisme, bicicleta tot terreny, esquí de muntanya... 

Apunt de Daniel Romaní (premsa CEC)