dissabte, 21 de gener del 2012

Duet: els dos dibuixos que Carles Pujol ha fet per al CEC


El 16 de gener passat es va inaugurar a la sala d’exposicions Albert H. Gordon del Centre Excursionista de Catalunya l’exposició «Duet» de Carles Pujol. 

En el trajecte artístic del videoartista Carles Pujol, el dibuix ha estat i és un principi primordial, en constitueix el fonament i una pràctica constant. La naturalesa de les seves obres sobre paper es basa en conceptes de composició i de geometria, de línies i colors que comparteixen l’espai. Molt sovint, constitueixen solucions que aplica a les seves videoinstal·lacions. 

Amb aquest criteri va dibuixar el cartell per a la trobada dels Països Catalans del 2004 i el cartell de celebració del 40è aniversari de la revista Muntanya. Es tracta de dues obres adients als motius que les van impulsar. Simbòlicament, els colors actuen en el cartell de la trobada i estableixen una clara referència als Països Catalans, mentre que la forma que tanca i inclou el text suggereix la unitat i el sentit de germanor de la trobada. Al cartell fet per a la revista Muntanya, el triangle negre sobre fons blau evoca el simbolisme de la muntanya i del cel. 


La mostra ofereix les obres que van conduir a la solució final impresa, és a dir els diversos passos o estadis del procés de creació, des de la idea original fins a la resolució final.

L'exposició també compta amb la projecció d'un documental produït per la Universitat Autònoma de Barcelona, per a la TV Educativa Iberoamericana, on diversos crítics comenten l'obra artística de Carles Pujol.


Exposició
Del 16 al 30 de gener 2012
Sala d'exposicions Albert H. Gordon
De dilluns a divendres de 16:30 a 21
Centre Excursionista de Catalunya
Carrer del Paradís, 12
(c) Roger Rovira, per les fotos