diumenge, 10 de juliol del 2011

Les boires de la Mussara


Des del cingle de les Airasses observem aquesta vista de les muntanyes de Prades, entre cingleres espectaculars, sovint cobertes per la popular boira mussarenca, un llogaret màgic caracteritzat per la solitud i la bellesa del paisatge.


La Mussara és avui un poble ruïnós a causa de l'abandonament que va patir l'any 1959. La carretera acaba davant la bassa i les ruïnes de l'església, dedicada a Sant Salvador. El poblet havia aplegat una vintena de cases al voltant d'aquesta església i també algunes altres d'esparses pels encontorns. 


A la punta de les Airasses, l'extrem del cingle on es va bastir el poble, hi havia hagut l'antic refugi que el Centre Excursionista de Catalunya (CEC) va construir l'any 1926, ara també en ruïnes, però des d'on es pot contemplar en dies clars una de les millors panoràmiques de la plana del Camp de Tarragona, amb la costa mediterrània al fons. Es tracta d'un lloc idíl·lic, molt elevat, ple de cingles i nombrosos penyals, punt de partida d'excursions ben interessants.

Trobareu la descripció d'un itinerari a través dels cingles i boscos de la Mussara al meu llibre:
Turisme tranquil 1. Guia RACC/ Ed 62, Barcelona 2006. Pàgs. 98-101.
Properament, la revista Muntanya publicarà un ampli reportatge sobre les muntanyes de la Costa Daurada.
(C) Ferran Alexandri, pel text i les fotos.

1 comentari:

Muntanyenc ha dit...

Magnifiques fotos !
Impressionant paisatge...

gracies per compartir-ho