dimarts, 21 de febrer del 2012

Conversa d'espeleologia amb Espartac Peran

Ahir dia 20 de febrer, en el programa "Divendres", el magazín de les tardes de TV3, que copresenta Espartac Peran, aquesta setmana desde Vallirana, vaig tenir l'ocasió d'intervenir com a convidat per parlar d'espeleologia.



A partir de la cova Bonica, ubicada al terme de Vallirana, coneguda per les troballes arqueològiques que es remunten a més de 4.000 anys aC, i que actualment és objecte de noves excavacions, vam fer un repàs sobre l'espeleologia a Catalunya alhora que presentàvem altres coves singulars.

Vallirana se situa a les serres d'Ordal del massís de Garraf, indret conegut sobretot per l'abundància d'avencs, i el lloc on s'iniciaren, a començaments del segle XX, les primeres exploracions espeleològiques científiques, a cura de Norbert Font i Sagué, considerat l'introductor de l'espeleologia a Catalunya. 

Entre comentaris de fets i anècdotes diverses sobre el món subterrani, vam fer un viatge virtual, amb imatges de vídeo, per la cova de Rialb o de l'Encantada (Queralbs, Ripollès); les coves del Salnitre, a la muntanya de Montserrat (Collbató, Baix Llobregat); la cova Meravelles (Benifallet, Baix Ebre), i la cova de la Font Major (Espluga de Francolí, Conca de Barberà).

(Trobareu més informació de la cova Bonica a Espeleobloc).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Boníssim!! Veig que ets un comunicador polifacètic. Has sabut mantenir una conversa extensa omplint-la de dades interessants ewn directe que no és gens fàcil. Pensava que en qualsevol moment deixaries anar un "he venido a hablar de mi libro" però ja veig que no t'han deixat.
Felicitats!
Roger